De naam Sama Sama
Sama Sama betekent in het straat-Surinaams ‘de hele mik-mak’ oftewel ‘a heri sama-sama’.

Het begrip sama-sama kwam in het Surinaams terecht via de Aziatische immigranten die zich in de tweede helft van de 19de eeuw in Suriname vestigden. Sama-sama is een bekend begrip in het verre oosten. In zowel het Indonesisch als Japans betekent sama-sama ‘veel tegelijk’. In het Nederlands en Papiaments is het begrip bekend als ‘samsam’, wat dezelfde strekking heeft.

De vof Sama Sama
De naamgeving Sama Sama typeert goed wat we zoal doen. Sama Sama is een in 1996 opgerichte v.o.f. gespecialiseerd in de organisatie van effectieve taal- en communicatietrajecten. Sama Sama biedt trajecten taalcoaching in alle taalonderdelen en op alle niveaus voor Nederlands- en anderstaligen. We verzorgen alles van het begin tot het eind zelf. Daarbij is het ons streven dat men kan rekenen op het vooraf afgesproken eindresultaat.

Kennismaking met de vennoten
De heer Roberto C. J. Buth is geboren in het district Suriname, Suriname. Hij houdt zich in ons bedrijf bezig met de grafische vormgeving en de digitale fotografie van het lesmateriaal, de folders, de overige teksten en onze website. Verder geeft hij taalcoaching en workshops. Bovendien coördineert hij de organisatie van onze trajecten.

Mevrouw drs. Elisabeth A. Buth – de Korver is geboren te IJmuiden. Binnen ons bedrijf is ze verantwoordelijk voor de inhoud van het lesmateriaal, de toetsen, de trajectplannen en de resultaatoverzichten. Daarnaast schrijft ze teksten en boeken. Tevens geeft ze gespecialiseerde taalcoaching en coördineert ze de inhoud van onze trajecten.

Onze opdrachtgevers
Naast het uitvoeren van opdrachten voor particulieren werkten en/of werken we voor de volgende opdrachtgevers:

Bedrijven
Basell Benelux BV, Campina Nederland divisie Kaas, Combivliet Rilland, Daf Jobcenter Eindhoven, Drieluik, DS Smith voorheen SCA Packaging Tilburg, Ferro Electronic Materials BV, Heineken Nederland BV, KCS Midden-Nederland, Koninklijke Verkade BV, Malmberg, Monte Pizza Crust BV Etten-Leur, Polytec Group Polytec Composites NL B.V. voorheen Voestalpine, Randstad Nederland BV afd. Opleidingen, Randstad Uitzendbureaus BV, Randstad Werkgelegenheidstrajecten, Start Techniek, Thibodraad BV, TNT Post Productie BV, Uitgeverij Angerenstein.

Organisaties
FNV Bondgenoten, FNV Formaat, Gemeente Best, Gemeente ’s-Hertogenbosch Arbeidsmarkt en Sociale Zaken, Gemeente Oss, Gemeente Uden, IBN-groep, Stichting Laborel Centrum voor baan en beroep, Stichting GAO afd. OALT te Deventer, Stichting Surinaams Museum, SVO Houten.